BEL VRIJBLIJVEND +31 (0)186 - 612 216

Alkaline Water

Goed drinkwater is een van de belangrijkste factoren voor een goede gezondheid. Het zorgt voor de juiste spierspanning, levert zuurstof en vitale voedingsstoffen aan onze cellen en zorgt voor de afvoer van de afvalstoffen van uw lichaam.

Geïoniseerd Alkaline Water is zeer alkalisch en wordt gedronken ter ondersteuning van een gezond zuur/base evenwicht. De zuurgraad van het lichaam neigt zich de laatste decennia te ontwikkelen naar verzuring vanwege onjuiste voedingsgewoontes (fast food/processed food/ frisdranken als cola/ energy drinks/ alcohol), vervuilde lucht en niet te vergeten vanwege het roken.

Frisdranken zijn wel de meest verzuurde stoffen, die een mens tot zich kan nemen. De zure omgeving creëert een ideaal milieu voor het ontstaan en de ontwikkeling van ziektes.

Stelt u zich eens voor, dat u normaal kraanwater kunt transformeren naar een antioxidant met een negatief ORP (Oxidatie Reductiepotentieel) zodat dit water wordt uitgerust met antioxidanten zoals Vitaminen A, C en E, die in diverse fruitsoorten (b.v. sinaasappels, citroenen, granaatappels) en groentensoorten (Broccoli, diverse knolgroenten, knoflook).

Water met een negatief ORP wordt genuttigd ter bescherming tegen vrije radicalen en heeft een gunstige invloed op verouderingsverschijnselen door zijn overvloed aan vrije elektronen (antioxidanten). Dit is goed visueel te maken met normale spijkers. Doe deze spijkers in drinkwater uit de kraan en ze zullen gaan oxideren. Doe diezelfde spijkers in sterk geïoniseerd alkaline water en ze oxideren niet.

Vrije radicalen zijn moleculen, die een elektron tekort komen en niet schromen deze uit andere moleculen te ‘slopen’, waardoor deze beschadigd raken. Als gevolg daarvan kunnen klachten of ziektes ontstaan.

Uit onderzoeken  blijkt, dat met name de antioxidatieve werking van vrije elektronen belangrijk is. Dit water, dat ook wel gereduceerd water en energiewater wordt genoemd vanwege haar overschot aan vrije elektronen is qua werking niet te vergelijken met 'basisch water', dat ontstaat door het oplossen van basische mineralen middels poeders of druppels.

Bij geïoniseerd alkaline water is het redox-potentiaal gereduceerd (vandaar de benaming ‘gereduceerd water’), het is verminderd tot een waarde van -200 tot -850 mV.