BEL VRIJBLIJVEND +31 (0)186 - 612 216

Alkaline Geïoniseerd Water

Alkaline Geïoniseerd Water

Geïoniseerd Alkaline Water/Alkaline Geïoniseerd Water zijn termen, die voor kraanwater dat een ionisatieproces heeft ondergaan en hierdoor o.a. een verhoogde basische of alkalische pH waarde heeft verkregen, worden gebruikt. 

In de wetenschap wordt dit water aangeduid met de term Basisch Water oftewel Alkaline Water.  Dit is dus water met een hogere pH waarde, dan mineraal- en kraanwater en dus (nog) gezonder!

In Japan en Korea worden de Alkaline Water Ionisatoren al sinds 1965 door het Ministerie van Gezondheid in Japan en de Koreaanse FDA (Food and Drugs Administration) erkend als Medische Apparatuur Klasse II. 

De FDA van de Verenigde Staten, de organisatie met wereldwijd de meeste erkenning en gezag,heeft in navolging van Japan en Korea deze erkenning ook geratificeerd.  

De actieve werking van dit water ontstaat door normaal kraanwater op elektrische wijze te beïnvloeden. Dit gebeurt in de zogenaamde elektrolysekamer van een alkaline water ionisator, waar een cathode (-) en een anode(+) het zure water van het alkaline water scheiden en de structuur van het water (met o.a. een verminderde viscositeit) alsmede de pH-waarde veranderen. Dit water beschikt over een zeer sterke antioxiderende werking vanwege een laag negatief redoxpotentiaal.

De hoge basische/ alkalische pH waarde van Geïoniseerd Alkaline Water helpt ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.