BEL VRIJBLIJVEND +31 (0)186 - 612 216

Keuken

Keuken

U kunt thuis het water gebruiken voor het wassen van uw groenten en fruit, om te koken, voor het zetten van thee en koffie (nivelleert/verhoogd de zuurgraad van deze zure dranken!) en het geeft de koffie of thee ook een betere smaaksensatie en door het verhogen van de zuurgraad (ph-waarde) is de drank ook minder belastend voor het lichaam.

Geïoniseerd alkaline water is verder gekend voor de verminderde viscositeit van het water waardoor het makkelijker andere stoffen oplost/opneemt.

Uw soepen smaken daardoor bij voorbeeld veel beter. Er zijn voorts veel voedingsmiddelen die van zichzelf al van matig tot zeer alkaline zijn.

Gezonde alkalische voedingsmiddelen zijn:

Fruit en groenten
Alfalfa Grass 
Asperges 
Gerstegras 
Spruitjes 
Kropsla 
Bloemkool 
Cayennepeper 
Selderij 
Bieslook 
Smeerwortel  
Komkommer
Paardenbloem 
Hond Grass 
Andijvie
Franse gesneden groene bonen 
Knoflook 
Groene kool 
Kamut Grass 
Veldsla 
Prei (lampen) 
Sla 
Ui 
Erwten, Vers
Erwten, Rijpe 
Rode kool 
Rabarberstelen 
Savoie kool 
Shave Grass 
Zuring 
Sojascheuten 
Spinazie 
Gekiemde zaden Chia 
Gekiemde zaden Radijs 
Stro Grass 
Waterkers 
Wheat Grass 
Witte kool 
Courgette 
 
 
Wortelgroenten
Bieten 
Peen
Mierikswortel +6.8
Koolrabi +5.1
Aardappelen Zoete
Rode radijs 
Koolraap 
Zwarte zomer radijs +39.4
Raap +8.0
Witte radijs 
 
Vruchten
Avocado 
Verse citroen 
Limoen
Tomaat 
 
Boekweit grutten 
Gegranuleerde Soja 
Gekookte sojabonen
Linzen 
Lima bonen 
Sojameel 
Soja Lecithine (Puur) 
Sojanoten (gedroogd) 
Sojabonen, Vers
Spelt 
Tofu 
Witte bonen 
 
Noten
Amandelen 
Paranoten 
 
Zaden
Karwijzaad 
Komijnzaad 
Venkelzaad 
Lijnzaad 
Pompoenpitten 
Sesamzaad 
Zonnebloempitten 
Tarwekorrel 
 
Vetten (vers, koudgeperste oliën)
Borage Olie 
Teunisbloemolie 
Lijnzaadolie 
Marine Lipiden 
Olijfolie